Posted by Unknown on studenoga 20, 2017 | No comments
Sastojci:
Sastojci za kremu
-2 litre punomasnog mlijeka (3,5 – 3,8% m.m.)
-0,5 litre izvorske vode
-200 g (1 pak.) gussnela
-40 g (1 pak.) praška za puding vanilija
-5 žlica mekog brašna
-12 žlica šećera
-2 žlice vanilin šećera
-1 žlica meda
-7 svježih, domaćih jaja
Još nam treba
-cca 200 g keksa s maslacem (ili Lino keksa)
-7 dcl biljnog vrhnja za šlag
-cca 200 g čokolade za kuhanje
Priprema:
Istući ekstra čvrst snijeg od bjelanaca uz prstohvat soli u velikoj zdjeli, staviti ga u hladnjak.
Staviti mlijeko da zakuha, i u međuvremenu u posebnu zdjelu prosijati (!) gussnel, prašak za puding i brašno.
Dodati šećer i vanilin šećer i promiješati dok se ne razbiju grudice.
U posebnoj zdjeli izmiksati žumanjke s mlakom vodom i medom, sjediniti obvje smjese i zakuhati u mlijeku.
Kuhati kremu na srednje jakoj vatri uz konstantno mješanje velikom i čvrstom pjenjačom. Oznojit ćete se pri kraju, al’ se isplati :)
Vruću kremu postepeno i lagano mješati sa snijegom (kuhačom).
Nemojte je izmiješati previše, neka se vide sitni komadići snijega, u suprotnom krema neće biti pjenasta.
U tepsiju promjera cca 32×34cm posložite kekse (netreba ih ničime močiti jer će omekšati od tople kreme) i nalijte kremu.
Dugačak nož uronite u vrelu vodu i “zagladite” kremu.
Neka se malo ohladi na sobnoj temperaturi.
U međuvremenu vrhnje za šlag stavite u zamrzivač na 5 minuta i od njega izradite šlag (ne preeeeviše čvrst).
Premažite šlag po kremi, žlicu po žlicu, i ponovite postupak “zaglađivanja” kreme s istim nožem prethodno uronjenim u vrelu vodu.
Naribajte čokoladu za kuhanje i posipajte je po kolaču.
Ostavite ga preko noći u hladnjaku i sutradan cijeli dan uživajte u ovoj slastici
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
0 komentari:
Objavi komentar