Posted by Unknown on studenoga 19, 2017 | No comments
Sastojci:
- 8 dcl mlijeka
- 8 žlica brašna
- 8 kom jaja
- 4 žlice šećera
- 1 vanilija
- 20 dkg margarina
- 10 dkg čokolade za kuhanje
- 5 žlicasitnog šećera
- 0,5kg keksa petit
Priprema:
Odjeliti žumanjke od bjeljanjaka.Mlijeko staviti kuhati ali odvojiti 2 dcl.
U žumanjke staviti šećer i mutiti mikserom pa dodati vaniliju i brašno i
dalje mutiti mikserom pa lagano dodavati mlijeko (2dcl koja smo odvojili).
Ukuhati u preostalo mlijeko da nebude grudica, možemo si pomoći
mikserom.Staviti da se ohladi(može i u hladnu vodu ali moramo koji puta
promješati da se nestvore grudice(i to radim mikserom).
U međuvremenu pjenasto izraditi margarin sa sitnim šećerom i otopiti čokoladu.
Kada se fil ohladio umutimo margarin i još malo radimo mikserom da krema
bude pjenasta. Na tacnu složimo kekse (ja sam slagala u svaki red 14 keksa tj.2*7 i tako tri reda) premažemo keks kuhanom kavom.
Od fila odvojimo par kašika zagore a ostatak podijelimo na dva dijela, jedan ostaje žit a u drugi dodamootopljenu čokoladu.
Na kekse stavimo žuti fil pa kekse pa smeđi fil pa keks.
Keks svaki puta mažemo sa kuhanom kavom. Gore stavimo žuti fil koji smo odvojili i naribamo čokoladu.
Stavimo u hladnjak da keks opusti i fil se stegne. Ovako ja radim ali po receptu bi trebalo još bjeljanjke izlupati na parii staviti na keks ali moja djeca to nevole pa bjeljanjke iskoristim za nešto drugo.
0 komentari:
Objavi komentar