ponedjeljak, 20. studenoga 2017.

Pečene krofne sa jogurtom, mekane ko duša

Posted by Unknown on studenoga 20, 2017 | No comments

Potrebno:
-1,5dl jogurta-zasto jogurt a ne mleko?Zato što sam u trenutku imala jedino tu adekvatnu zamenu za mleko, kako inače ide u receptu.
-20gr svežeg kvasca
-75gr šećera
-2 jaja

-1/2 kašičice soli
-75gr otopljenog maslaca ili margarina

-oko 450gr oštrog brašna

I još:
-oko 50gr istopljenog maslaca
-kristal šećer


Priprema:
U 1dcl mlake vode rastopite kvasac sa kašikicom šećera i malo soli. Kada zapeni dodajte u brašno, koje ste stavili jaja, jogurt, otopljen maslac. Zamesite testo koje treba da bude meko, da se lepi za ruke. Zamešeno testo ostavite da naraste duplo.
Potom razvijte testo oklagijom, i vadite modlom ili pobrašnjavljenom čašom krugove-krofne. Testo u principu treba da razvijete na debljinu od 1cm, ali ja volem kada je to malo deblje. Ređati ih na pleh obložen papirom za pečenje.Krofne ostaviti da narastu duplo.Peći ih u rerni zagrejanoj na 180C da porumene. Pečene krofne odmah premazati istopljenim maslacem sa svih strana i uvaljati ih u šećer. Najbolje su kada su tople.
Pravila za uspeh!!!
-testo nikako ne sme biti tvrdo
-testo-krofne se moraju uduplati kpre pečenja
-krofne dobro premazati rastopljenim margarinom
-doobro uviti u kristal šećer

Preuzeto sa: hotgamecritics.blogspot.ba

0 komentari:

Objavi komentar