subota, 9. rujna 2017.

KADA PROBATE OVAJ RECEPT KROMPIR ĆETE UVIJEK OVAKO SPREMATI: PEČENI KROMPIRI

Posted by Unknown on rujna 09, 2017 | No comments


Jednostavno, efektno i jako, jaaaako fino.
Potrebno:
krumpir (količina proizvoljna, dakle, onoliko koliko možete pojesti)
4-5 žlica maslaca
1-2 žlice mješanog začinskog bilja: peršin, vlasac…

nekoliko komadića tanko rezane pancete

Priprema:
Krumpir sa korom dobro oprati od sve nečistoće. Ako je krumpir jako star, i ako mu je korica dosta

 oštećena, tada ga do polovice ogulite u tankom sloju. Krumpir zarezati oštrim nožem na svakih 0,5 cm debljine ali ne do kraja. Režnjevi se moraju držati zajedno na donjoj strani, a cijeli krumpir oblik debelog češlja

U napravljene utore naizmjence nagurati maslac sa začinskim biljem i pancetu. Krumpire posoliti pa peći u pećnici na 180ºC cca 40 minuta.

0 komentari:

Objavi komentar