subota, 9. rujna 2017.

HRANA I PIĆELEDENA TORTA SA PUDINGOM OD VANILIJE I ČOKOLADE KOJA ĆE VAS OBORITI SA NOGU

Posted by Unknown on rujna 09, 2017 | No comments

Sastojci
Biskvit:
6 bjelanjaka

6 kašika šećera
6 kašika brašna
300 ml mlijeka
Krema:

6 žutanjaka
6 kašika šećera
250 gr margarina za kreme
Krema od vanilije:

300 ml mlijeka
1 puding od vanilije
3 kašike šećera
Krema od čokolade:

300 ml mlijeka
1 puding od čokolade

3 reda čokolade
1 kašika šećera
Za ukrašavanje:

500 ml slatkog vrhnja
ili

2 vrećice šlaga
250 ml mlijeka
Priprema

Biskvit:

Pećnicu zagrijati na 175°C.

Bjelanjke i šećer mutiti dok snijeg ne postane gust i sjajan. Umiješati brašno i sve dobro promiješati.

Smjesu za biskvit izliti u kalup za torte promjera 24 cm ili u lim za pečenje cca. 24×24 cm.

Biskvit peći u prethodno zagrijanoj pećnici na 175°C 10-15 minuta.

Još topli biskvit preliti s 300 ml vrućeg mlijeka i staviti hladiti.

Krema:

Na pari dobro izraditi žutanjke i šećer tako da smjesa postane pjenasta i gusta.

U ohlađenu kremu umutiti 250 gr margarina za kreme.

Kremu podijeliti na dva jednaka dijela.

Krema od vanilije:

S 50 ml mlijeka pomiješati puding od vanilije i šećer i dobro ga promiješati da ne ostanu grudice.

250 ml mlijeka zakuhati pa u njega umiješati razmućeni puding i kuhati dok se ne zgusne.

U ohlađeni puding umiješati polovicu kreme od žutanjaka i sve dobro promiješati.

Krema od čokolade

S 50 ml mlijeka pomiješati puding od čokolade i šećer i dobro ga promiješati da ne ostanu grudice.

250 ml mlijeka zakuhati pa u njega umiješati razmućeni puding i kuhati dok se ne zgusne.

U još topli puding umiješati čokoladu i miješati dok se čokolada potpuno ne otopi.

U ohlađeni puding umiješati polovicu kreme od žutanjaka i sve dobro promiješati.

Na ohlađeni biskvit najprije nanijeti kremu od vanilije, zatim kremu od čokolade i na vrh staviti tučeno slatko vrhnje ili šlag pjenu, piše “Coolinarka“…

Tortu je potrebno dobro ohladiti, najbolje preko noći, a nakon toga samo uživati!

0 komentari:

Objavi komentar