Posted by Unknown on rujna 24, 2017 | No comments
Sastojci
Tijesto
-300 g brašna
-170 g maslaca sobne temperature
-100 g šećera
-50 g meda
F
-1/4 žličice sode bikarbone
-prstohvat soli
-prstohvat cimeta
-naribana korica 1 naranče ili limuna
-2 žličice čistog ekstrakta vanilije
-4 žumanjka
Punjenje
-400 g suhih smokava
-80 g pirea od jabuke (applesauce)
-50 g meda
-na vrh žličice cimeta
Priprema
Stavite u zdjelu omekšali maslac, šećer, med, naribanu koricu naranče ili limuna, sol, ekstrakt vanilije i cimet. Izmiješajte dobro mikserom. Dodajte jedan po jedan žumanjak i dalje muteći dok se ne sjedine sa smjesom.
Dodajte brašno prosijano sa sodom bikarbonom – u početku miješajte mikserom na najnižoj brzini, a zatim drvenom žlicom da se smjesa dobro poveže.
Tijesto treba biti jako mekano, dakle ne dodajite više brašna. Podijelite tijesto na četiri dijela, svaki oblikujte u valjak koji rastanjite malo dlanom i zamotajte u komad prozirne folije. Ostavite tijesto da se dobro rashladi u hladnjaku najmanje 2 sata.
U međuvremenu pripremite nadjev. Narezane smokve, med i pire od jabuka stavite u mikser (multipraktik) i izmiksajte dok ne dobijete glatku smjesu. Stavite smjesu u slastičarsku vrećicu za ukrašavanje ili običnu vrećicu za zamrzivač kojoj odrežite vrh.
Razvaljajte tijesto jako tanko (oko 2 mm) i izrežite na pravokutnike širine 8 cm (ostatke tijesta sakupite i ohladite, pa ponovo razvaljajte). Tijesto razvaljajte između dva komada papira za pečenje, i pobrašnite i ispod tijesta i samo tijesto odozgor, jer tijesto na sobnoj temperaturi brzo odmekne i postane ljepljivo.
Duž svakog pravokutnika, po sredini, istisnite nadjev pa ga malo rastanjite nožem. Preklopite tijesto preko nadjeva pa okrenite tako da je preklop s donje strane. Premjestite sve oblikovane štrudlice na pleh i stavite u hladnjak na 1 sat.
Kad su se štrudlice dobro ohladile, narežite ih jako oštrim nožem na komade dužine 6 cm, ali ih ostavite spojene, tj. ne razdvajajte izrezane komade. Stavite ih peći u pećnicu zagrijanu na 180°C, oko 12 minuta, dok lagano ne porumene odozgor. Još tople izrežite ponovo i ostavite ih da se ohlade.
Preuzeto sa: imamonajboljerecepte.blogspot.ba
0 komentari:
Objavi komentar