subota, 1. srpnja 2017.

DOK TRAJE SEZONA TIKVICA PRIPREMAM IH NA SVE MOGUĆE NAČINE, A OVO MI JE JEDAN OD NAJBOLJIH I NAJBRŽIH :-)

Posted by Unknown on srpnja 01, 2017 | No comments

                                                                                                                                             
Sastojci
    2 srednje tikvice
3 jajeta
brašno

prezle
ulje za prženje

Priprema
1.
Očistite tikvice i isecite ih na kolutove (ili po dužini) debljine od pola do jednog santimetra, posolite i ostavite malo da odstoje. Kada puste vodu, ocedite ih i možete početi sa sledećim korakom.

Pripremite tri posudice. U prvu stavite brašno, u drugu umutite 3 jajeta, a u treću posudu naspite prezle.

Dobro ugrejte masnoću na tiganju. Kolutove tikvica umačite prvo u brašno, pa u jaja i na kraju u prezle. Pržite kratko sa obe strane dok ne porumene.
Vadite pržene kolutove na ubrus da upije višak masnoće.
Posluživanje
Najbolje su dok su tople 🙂

0 komentari:

Objavi komentar