srijeda, 2. kolovoza 2017.

Trobojni kolač spreman za pola sata! Fil s višnjama, vanilija, šlag, keksi… Treba li se još što dodati? :)) mislim da ne :)

Posted by Unknown on kolovoza 02, 2017 | No comments

Sastojci
Sastojci
0,5 kg višanja
7 dcl vode
17 žlica šećera

12 žlica grisa
1 l mlijeka
2 pudinga vanilija
Još
pitati vrijednosti keks
tučeno vrhnje

Priprema
1.
Višnje skuhati u vodi, dodati šećer i gris.
Ukoliko želite omiljeni okus i miris... cimet, anis, m.orščić... neki fini liker, dodajte ih u ovoj fazi kuhanja.

2.
U tepsiju složiti kekse i preliti još vrućom smjesom.
3.
U litri mlijeka skuhati 2 pudinga od vanilije(ne stavljati šećer, već je dovoljno slatko).

Ako želite stabilniji kolač, možete smanjiti mlijeko na 0,8 l.
4.
Puding istresti u tepsiju preko višanja i ostaviti kolač da se hladi.
Gore staviti tučeno vrhnje.
Posluživanje
Najbolje prija u ljetnim danima, dobro ohlađen uz čašicu hladne višnjevače.



https://www.coolinarika.com/

0 komentari:

Objavi komentar