Posted by Unknown on kolovoza 02, 2017 | No comments
Sastojci
Sastojci
0,5 kg višanja
7 dcl vode
17 žlica šećera
12 žlica grisa
1 l mlijeka
2 pudinga vanilija
Još
pitati vrijednosti keks
tučeno vrhnje
Priprema
1.
Višnje skuhati u vodi, dodati šećer i gris.
Ukoliko želite omiljeni okus i miris... cimet, anis, m.orščić... neki fini liker, dodajte ih u ovoj fazi kuhanja.
2.
U tepsiju složiti kekse i preliti još vrućom smjesom.
3.
U litri mlijeka skuhati 2 pudinga od vanilije(ne stavljati šećer, već je dovoljno slatko).
Ako želite stabilniji kolač, možete smanjiti mlijeko na 0,8 l.
4.
Puding istresti u tepsiju preko višanja i ostaviti kolač da se hladi.
Gore staviti tučeno vrhnje.
Posluživanje
Najbolje prija u ljetnim danima, dobro ohlađen uz čašicu hladne višnjevače.
https://www.coolinarika.com/
0 komentari:
Objavi komentar