četvrtak, 31. kolovoza 2017.

NEODOLJIVO MEKANE LANGOSICE, PRAVE SE U PAR MINUTA, NESTAJU U SEKUNDI

Posted by Unknown on kolovoza 31, 2017 | No comments


Svi koji su ih probali nisu ostali ravnodušni, zato recept i dijelim s vama.

Sastojci
1 kg glatkog brašna
1 prašak za pecivo
1 svježa germa
2 dl mlijeka

2 jogurta
2 jajeta
1-2 žlićice šećera
1-2 žlićice soli

Priprema
1.
Svježu germu izmiješaj sa malo toplog mlijeka, žlićicom šećera i brašna i ostavi da se diže
2.
U posudu stavi brašno promiješano sa solju, šećerom i praškom za pecivo pa u to istresi nadošlu germu
3.

umiješaj sve ostale sastojke sa brašnom da dobiješ glatko ali dosta ljepljivo tijesto
4.
Tijesto pokrij sa prozirnom folijom te ga ostavi u frižideru da se udvostruči
5.
Nadošlo tijesto premijesi i razvaljaj u pravougaonik koji se onda reže na manje pravougaonike, svaki zareži malo kroz sredinu i ostavi da stoji dok se ulje zagrije
6.
Stavii dosta ulja u visoku posudu da se ugrije, kad se na površini ulja budu ocrtavali valovi (krugovi) smanji malo vatru i stavljaj langošice peći
7.
Langošice peći kratko (1-2 minute) samo da boju dobiju, vaditi ih na papirnati ubrus
8.
Evo kako su Annixy ispale langošice
Posluživanje
Tijesto treba ostaviti da se što duže diže da bi bilo šupljikavo unutra (što moj dragi danas nije mogao dočekati pa nisu narasle kao što su trebale )
Tijesto može stajati u frižideru i do sutradan

Izvor: coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar