srijeda, 30. kolovoza 2017.

A SADA NEŠTO MALO DRUGAČIJE: ZAPEČENI KROMPIR SA SLANINOM I SIROM.. PRSTE DA POLIŽETE MMM

Posted by Unknown on kolovoza 30, 2017 | No comments

Ovaj neobičan specijalitet neki će služiti uz meso, a drugima će biti dovoljna osvežavajuća salata od sezonskog povrća. Mada je ovo visokokalorični obrok, svi ga uglavnom vole, tako i moja porodica nije izuzetak.

Postoji više recepata za pripremu ovog jela, predlažem vam svoju varijantu krompira zapečenog u rerni sa slaninom i sirom.

Sastojci:
– krompir sirov, otrebljen
 – slanina (poželjno mesnatija)
– zelen po vašem ukusu

– bilo koji tvrdi sir

Količinu namirnica ne pišem, sve zavisi od veličine i količine porcija.
Krompir perem, čistim, sečem, ali ne do kraja.
Slaninu sečem na manje komadiće i stavljamo u procepe. Ako je slanina slana, nema potrebe za dodatnim soljenjem krompira.

Odgore zelen.
Sve slažem u nauljenu tepsiju, prekrivam debljim komadima tvrdog sira i stavljam u zagrejanu rernu.
Kod mene je vreme pečenja oko 40 minuta na 200 stepeni.

0 komentari:

Objavi komentar