srijeda, 16. kolovoza 2017.

KISELE CRVENE PAPRIKE "NA ŽIVO" ZA ZIMNICU

Posted by Unknown on kolovoza 16, 2017 | No comments
Nekad sam puno zimnice pravila, krastavci, rajčica, pekmezi, turšija…moji baš nisu ljubitelji, pa sam dijelila. Ostala sam samo na ovoj paprici jer samo to rado jedu.




Sastojci
5 kg čiste očišćene crvene paprike

400 g šećera
130g soli

  1l octa (kisko) akoholni bijeli
1 vinobran

Priprema
1.
Paprike očistiti od sjemenki i narezati na polovice.
2.
Stavite u dovoljno veliku posudu da možete miješati.
3.
U drugoj posudi pomiješajte ocat, šećer, sol i vinobran.
4.

  Posuti to po paprikama.
5.
Treba odstojati 24 sata u posudi. Treba povremeno sve to dobro promiješati.
6.
staklenke operite i osušite u  pećnici na 50¨.
7.
Poslije 24 sata paprika se posloži u staklenke i zalije se tekućinom što je ostala od paprike, ostavite da se malo slegne i onda još nadopunite tekućinom i zatvorite ..
Posluživanje
Paprika je tvrda, prekrasna, uvijek radim duplu dozu… jedina zimnica kaja se uvijek sva pojela i uvijek fali…

Izvor: coolinarika.com   (Taana)

0 komentari:

Objavi komentar