Pages - Menu

Pages - Menu

nedjelja, 13. kolovoza 2017.

Đulbastije! ...u finom umaku za prste polizati ,onako kako ih ja spremam.


Sastojci
za đulbastije
400g mljevenog mesa (po izboru)
1 kom jaje
1 mala glavica crvenog luka

2 čehna bijelog luka
1 kašika suhog vlasca
šaka peršuna
so ,biber
Pšenično glatko brašno Podravka
1 kašika ulja
ostalo
1,5 kg krompira
4 glavice crvenog luka (250 -300g)
50 g maslaca
so, biber
po želji malo vegete
umak od kopra
200ml masnijeg milerama

100ml vrhnja za kuhanje
1 kašika suhog kopra

Priprema
1.
Sastojke za đulbastije pomiješati  dodajući pomalo brašno da se povežu i da se dobije fina smjesa od koje možemo praviti šnicle.Pokriti zdjelu prozirnom folijom .
2.
Crveni luk oguliti i izrezati na deblje kolutove ,a maslac zagrijati u tavi i na njemu pržiti luk da lijepo povehne i dobije boje.

3.
Za to vrijeme dok se luk prži oguliti krompir i njega izrezati na ploške,pa posoliti .
4.
U tepsiju u kojoj čemo peći dulbastije poredamo poprženi luk da fino prekrije dno pa na njega onda redamo krompir ,malo ga biberimo i po želji vegetimo.

5.
Na tako složeno povrće redamo đulbastije pa sve prelijemo maslacem koji nam je ostao od prženja luka .Pokrijemo al folijom i pečemo oko 30 minuta na 220 stepeni pa skinemo foliju i smanjimo na 200 i pečemo dok se đulbastije fino ne zarumene i krompir bude pečen(otprilike 30 minuta ,možda i manje zavisi id pećnice i debljine đulbastija).

6.
Pečene đulbastije prelijemo umakom od kopra i vratimo u rernu na pet do deset minuta ,zavisi kako  volite da vam umak bude.

Posluživanje
sa sezonskom salatom...


https://www.coolinarika.com/

Nema komentara:

Objavi komentar