Pages - Menu
▼
Pages - Menu
▼
nedjelja, 13. kolovoza 2017.
Pile iz rerne! Donosimo tajne hrskave i mekane piletine koju kuhari vješto kriju! Premazana jogurtom, limunom i bijelim lukom.... super ukusno
Sastojci
Za sos
1 dl grckoj jogurta
1 limun (sok samo)
1 kasika vegete
1 kasikica bibera
1 kasikica soli
5 cehni bijelog luka
1/4 kasikice cilija
1/2 kasikice crvene paprike
1 pile (oko 1 kg)
3 kasike ulja
so, biber vegeta
Priprema
1.
Pomijesati sve sastojke za sos pa namazati obilno po piletu. Ostaviti pokriveno u frizideru nekoliko sati a najbolje preko noci. Izvaditi pile iz marinade, staviti u posudu u kojoj cemo ga peci i preliti sa malo ulja.
2.
Peci otkriveno 50 min do 1 sat.
Sacekati 10tak minuta prije sjecenja.
https://www.coolinarika.com/
Nema komentara:
Objavi komentar