Pages - Menu
▼
Pages - Menu
▼
nedjelja, 13. kolovoza 2017.
KNEDLE SA ŠLJIVAMA – SVAKI PUT MI USPEVAJU ZAHVALJUJUĆI RECEPTU MOJE TETKE!
Sastojci
Za tjesto
-1 kg pirea od krumpira
-2 jaja
-2 žlice ulja
-malo soli
-40 dkg oštrog brašna
-20-ak šljiva(svježih ili zamrznutih)
-malo krušnih mrvica
-malo ulja
Priprema
Krumpir oguliti i skuhati u slanoj vodi ,istenfati u pire ,pa ohladiti( najbolje ga je ostaviti preko noći
u hladnjaku). Pire izvažete ,pa na svakih 0, 5 kg pirea dodate žlicu ulja, 1 jaje, i 20 dkg oštrog brašna…to je osnovna mjera! Umjesiti tjesto ,pa praviti knedle ,u svaku stavite jednu šljivu.
Kuhati ih u provreloj vodi 15 min. ,a zatim ih izvaditi iz vode i stavljati u predhodno popržene krušne mrvica na ulju.
Posluživanje
Ako ih ne želite odmah upotrijebiti,pripremljene za kuhanje mogu se i zamrznuti. Ja uvijek napravim oko 40 -ak komada ( od oko 2 kg pirea) ,pa ih zamrznem,kad se poželim tako zaleđene kuham u vreloj vodi 15. ak min.!
Preuzeto sa: coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar