nedjelja, 13. kolovoza 2017.

KNEDLE SA ŠLJIVAMA – SVAKI PUT MI USPEVAJU ZAHVALJUJUĆI RECEPTU MOJE TETKE!

Posted by Unknown on kolovoza 13, 2017 | No comments


Sastojci
Za tjesto
-1 kg pirea od krumpira
-2 jaja
-2 žlice ulja
-malo soli

-40 dkg oštrog brašna
-20-ak šljiva(svježih ili zamrznutih)
-malo krušnih mrvica
-malo ulja

Priprema
Krumpir oguliti i skuhati u slanoj vodi ,istenfati u pire ,pa ohladiti( najbolje ga je ostaviti preko noći

u hladnjaku). Pire izvažete ,pa na svakih 0, 5 kg pirea dodate žlicu ulja, 1 jaje, i 20 dkg oštrog brašna…to je osnovna mjera! Umjesiti tjesto ,pa praviti knedle ,u svaku stavite jednu šljivu.

Kuhati ih u provreloj vodi 15 min. ,a zatim ih izvaditi iz vode i stavljati u predhodno popržene krušne mrvica na ulju.

Posluživanje

Ako ih ne želite odmah upotrijebiti,pripremljene za kuhanje mogu se i zamrznuti. Ja uvijek napravim oko 40 -ak komada ( od oko 2 kg pirea) ,pa ih zamrznem,kad se poželim tako zaleđene kuham u vreloj vodi 15. ak min.!

Preuzeto sa: coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar