Pages - Menu

Pages - Menu

nedjelja, 19. studenoga 2017.

Prhke vanilice


Sastojci
-600 gr brasna
-3 zumanjka
-315 gr margarina
-210 gr secera

-vanila secer
-djem od kajsije i mljeveni secer za posipanje

Priprema

Prvo mikserom mutiti zumanjak sa secerom i vanila secerom.Kad postane pjenasto dodati omeksali margarin sobne temperature.
Odvojiti jedno 100 gr brasna a ostalih 500 dodavati u smjesu.Istresti na pobrasnjenu povrsinu i malo izmjesiti rukom . i ostaviti u frizideru jedno 1/2 sata.
Malo prohladjeno tjesto razvaljati na debljinu oko 1- 1 1/2 cm.vaditi sto manjimm modlama krugove slagati u tepsiju i peci u rerni da samo malo porumene.Vise moraju ostati svjetle. Peci na temperaturi od 350 F ili 180 c.
Od iste mase mozete  praviti i Breskvice.
Kad su vanilice ohladjene spajati ih sa pekmezom od kajsije.Po zelji mozete posuti sa prah secerom.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar