subota, 18. studenoga 2017.

KARAMEL OBLATNA: Starinski recept za najlepšu oblatnu na svijetu!

Posted by Unknown on studenoga 18, 2017 | No comments

Sastojci:
– 1 pakovanje oblatni
– 200 g šećera
– 2 kašike brašna

– 1,5 l mlijeka
– 1 kg šećera

  – 375 g margarina
– 150 g mljevenog plazma keksa
Priprema:

Brašno i 200 g šećera polako upržiti (kao za karamel). Kada se lijepo sve sjedini dodati mlijeko i kuhati dok se šećer ne istopi.
U to dodati preostalu količinu šećera i kuhati na tihoj vatri dok ne bude sasvim gusto (gušće nego smjesa za palačinke).

  Dodati margarin i još kuhati dok se i margarin ne istopi. Dodati mljeveni keks. Oblatnu filovati dok je smjesa vrela. Pritisnuti posljednji list oblande nečim teškim i ostaviti da se ohladi i stegne.

0 komentari:

Objavi komentar