Pages - Menu

Pages - Menu

nedjelja, 15. listopada 2017.

Doboš-torta


Sastojci:
Za biskvit:
-6 jaja
-180 g šećera

-180 g Pšeničnog oštrog brašna Podravka By Podravka 
-limunova korica

Za kremu:
-4 jaja
-250 g šećera
-1 Vanilin šećer Dolcela By Podravka
-100 g čokolade
-250 g maslaca

Za preljev od karamela:

-200 g šećera
-20 g maslaca
-2 žlice limunova soka



Priprema:
Žumanca i šećer pjenasto izmiješajte i dodajte naribanu limunovu koricu.
Bjelanjke istucite u čvrst snijeg i naizmjence s brašnom umiješajte u žumanca.
Od dobivene biskvitne smjese ispecite šest okruglih listova biskvita.
Za kremu cijela jaja, šećer i rastopljenu čokoladu kuhajte na pari uz neprestano miješanje dok se smjesa dobro ne poveže (teče s kuhače u niti).
Zatim je ohladite i umiješajte joj pjenasti maslac.
Listove premažite kremom i stavljajte jedan na drugi. Istom kremom premažite i stranice torte.
Karamel pripremite na sljedeći način: šećer stavite u tavu s debljim dnom i grijte na visokoj temperaturi dok ne poprimi svijetlosmeđu boju.
Zatim ga skinite sa štednjaka, dodajte maslac i sok od limuna. Sve kuhajte dok se karamel ne rastopi.
Zadnji, šesti list narežite na 16 jednakih dijelova, pa ih prelijte vrućim karamelom.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar