Pages - Menu
▼
Pages - Menu
▼
nedjelja, 10. rujna 2017.
POHOVANA PILETINA ….NIKAD HRSKAVIJU NISAM PROBALA
Sastojci:
-1 kg pilećeg filea
-2 čaše gustog jogurta
-2-3 jajeta
-200 gr čipsa (možete koristiti čips sa paprikom za bolji, pikantan ukus)
-so, biber, po ukusu
Priprema:
U činiji umutite jogurt, jaja, so i biber. Oprano i osušeno belo meso sečemo na tanje duge komade i stavljamo u prethodno pripremljenu marinadu.
Isitnimo čips ( u blenderu ili ručno). Zatim, svaki komadić piletine natopljen u marinadi izdašno uvaljamo u isitnjeni čips.
Ovakvu piletinu možete pržiti na tiganju u velikoj količini ulja ili zapeći u rerni. Način prženja u tiganju svima je poznat, ali ako je želite zapeći u rerni uradite sledeće: Komadiće piletine poslažite na rešetku i stavite u zagrejanu rernu na 200 stepeni, 25-30 minuta, dok korica ne porumeni i ne postane hrskava. Kao umak, možete pomešati majonez i kečap, ili napraviti drugi sos koji vi volite.
Uživajte u hrskavoj i sočnoj piletini. Prijatno!
Preuzeto sa: receptizabrzaijednostavnajelaaa.blogspot.ba
Nema komentara:
Objavi komentar