Pages - Menu

Pages - Menu

petak, 1. rujna 2017.

BAKLAVA EMILI



Kad poželite baklavu, a svi znamo da treba za nju malo više vremena i materijala, e onda napravite ovaj kolač, po okusu kao da jedete baklavu a gotov za najviše pola sata.

Sastojci
4 jaja
2 šalice šećera
1 šalica ulja
1 šalica mlijeka

1 šalica griza
1 šalica oštrog brašna
2 šalice mljevenih oraha


Preljev:
1/2 l vode

2 šalice šećera

Priprema
1.
Pjenasto izmješati jaja sa šećerom pa dodati ostale sastojke. Uliti u tepsiju i peći oko pola sata.
Vruć kolač preliti sa preljevom koji napravimo tako da prokuhamo vodu sa šećerom dok se šećer ne rastopi.


Posipati mljevenim orasima.
(ja sam pravila u pola smjese pa je ispala malo tanja)


Šalica je od 2 dcl.

http://www.coolinarika.com/

Nema komentara:

Objavi komentar