Pages - Menu

Pages - Menu

četvrtak, 24. kolovoza 2017.

FERRERO ROCHER KOLAČ NAJBOLJI KOJI SAM PROBALA


  Sastojci Za koru:
100 g maslaca
100 g šećera u prahu
4 jajeta
130 g Menaž čokolade
1 kašika kakaoa

1 kesica vanilin šećera
70 g brašna
1 kašičica praška za pecivo
 1/2 kašičice soli
70 ml slatke pavlake
130 ml mleka

Za krem:
400 g nutele
400 g krem sira

250 g seckanih lešnika
100 g napolitanki

Za glazuru:
200 g Menaž čokolade
200 ml slatke pavlake

Priprema

1 Mikserom umutiti šećer i maslac, čokoladu otopiti na pari. U maslac dodati 4 žumanceta-jedno po jedno, ohlađenu čokoladu, kakao i vanil šećer. Brašno izmešati sa praškom za pecivo, dodati masi, lagano kašikom promešati. Mešajući dodajte slatku pavlaku, mleko i sneg od belanaca. 2 Peći koru u plehu obloženom papirom za pečenje na 180 C oko 30 minuta. Gotovu koru ohladiti i preseći je uzduž i spremiti je za filovanje. 3 Za krem izmiksati krem sir, dodati nutelu, seckane lešnike i izdrobljene napolitanke. 4 Nafilovati tortu i preliti je čokoladom. Zagrejati slatku pavlaku, skloniti sa šporeta i dodati čokoladu. Lagano izmešati i preliti preko torte. Ukrasiti po želji. Savet Ja sam ovu tortu pravila od duple mere, jer je preukusna-nije tako slatka, a puna čokolade. Moj savet svima koji se odluče da je prave da dupliraju sastojke, jer se brzo pojede za tili čas. Pozdrav!

Nema komentara:

Objavi komentar