Pages - Menu

Pages - Menu

ponedjeljak, 14. kolovoza 2017.

PREDIVAN KOLAČ “ORASNIK” – OKUS KOJI SE PAMTI


 Sastojci
200 ml hladne vode
500-600 gr brašna
2 kašičice sode bikarbone

prstohvat soli
150 ml ulja
20 kašika mlevenih orasa
10 kašika šećera

Za šerbet
500 gr šećera
čaša i po vode

Način pripreme

Od brašna, hladne vode, sode bikarbone, ulja i soli zamesiti testo. Dobro ga izradite i podelite na devet jednakih loptica.
                                                                                                                                   
Pleh prečnika 22 cm podmažite uljem. Uzmite jednu lopticu i razvijte je oklagijom u krug što tanje u veličini pleha. Stavite testo u pleh, pospite sa malo šećera i mlevenih oraha.

Ponovite postupak sa svim ostalim lopticama. Na poslednju koru ne ide fil, već je samo malo poprskajte uljem. Pre pečenja orasnik isecite na kocke i ostavite da tako odstoji 15 minuta.

Pecite oko 40 minuta na 200 stepeni dok lepo ne porumeni. Kad bude gotov, ostavite ga da se ohladi, a zatim prelijte vrelim šerbetom.

Napomena

Kolač treba dobro da upije pre služenja.

receptimojekuhinje.com

Nema komentara:

Objavi komentar