Pages - Menu

Pages - Menu

srijeda, 23. kolovoza 2017.

NAJLON TORTA USPIJEVA SVAKI PUT


Sastojci:
Kora:
- 7 belanaca
- 16 kašika šećera
- 1 kašika limunovog soka

Fil:
- 1 l mleka
- 16 kašika šećera
- 7 žumanaca
- 1 puding sa ukusom vanile

- 5 kašika brašna
- 3 kašike gustina
- 1 margarin
- 1 kesica šlag pene
- 10 krem bananica
- 200 gr čokolade

Za ukrašavanje:
- 2 kesice šlag pene

- malo kisele vode



Priprema:
Kora:

Umutiti 7 belanaca sa 16 kašika šećera i kašikom limunovog soka. Peći 45 minuta na 150 stepeni.

Fil:
Staviti 700ml mleka da provri sa 16 kašika šećera. U 300ml hladnog mleka umešati žumanca, puding, brašno, gustin pa sipati u vrelo mleko i skuvati kašicu.
Umutiti margarin razmekšan na sobnoj temperaturi. Umutiti 1 šlag sa kiselom vodom.
Kad se kašica ohladi sjediniti je sa margarinom i šlagom.
Smesu podeliti na dva dela.

Fil 1:
U prvu polovinu dodati 200gr otopljene čokolade.
Fil 2:
U drugu polovinu dodati seckane krem banane.
Filovati:
Kora, fil 1, fil 2, šlag



Nema komentara:

Objavi komentar