Pages - Menu

Pages - Menu

petak, 11. kolovoza 2017.

DOMAĆI KREM SLADOLED BEZ JAJA



...bez jaja…lagan i kremast..razveselite svoje drage…ovim finim sladoledom..godinama ga ovako radim..

SASTOJCI
sladoled osnova
• 3 slag pjene
• 1 kiselo vrhnje

• 3 vanil šećera
• 300 ml vrhnja za slag
• 200 ml mlijeka

straciatela
• 50-60 g nasjeckane tvrde cokolade
cokolada
• 5 zlica velikih kakao instant napitka

• 5 zlica velikih cokolade u prahu ili 1 stangu otopljene tvrde
• 50-60 g bijele nasjeckane cokolade
vocni
• 200-300 g ispasiranog (ili u komadicima) voca po zelji


PRIPREMA
Slag pjene istuci s vrhnjem za slag i mlijekom (sve zajedno ), zatim umijesati kiselo vrhnje i van. secere i jos kratko izmiksati.
Ako netko voli sladje moze staviti i malo secera. Podijeliti na 2 ili vise dijelova, ovisno koliko se vrsta radi.
Umijesati nasjeckanu cokoladu i izmijesati
Umijesati kakao i cok. u prahu i dobro izmijesati, na kraju umijesati bijelu nasjeckanu cokoladu.
Za vocni..u osnovni sladoled umijesati voce po zelji..
Zlicom vaditi smjesu i stavljati u plasticnu zdjelu ili manje zdjelice, staviti u zamrzivac oko 3 sata.
Prije posluzivanja ostaviti na sobnoj temperaturi 10-15 minuta.
Kremast je i jako ukusan…umjesto kiselog vrhnja moze se staviti jogurt..obican ili vocni..bude jako fino…

Izvor:www.coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar