Pages - Menu
▼
Pages - Menu
▼
ponedjeljak, 24. srpnja 2017.
JEDAN DIVAN LJETNI RUČAK....ZAPEČENE TIKVICE SA SIROM
SASTOJCI
1 kg tikvica
brasno i jaja za pohovanje
fil
300 g kravljeg sira ili feta sir
3 jajeta
preliv
1 (2dl) solja mleka
2 jajeta
PRIPREMA
Ociscene tikvice iseci po duzini na tanke kriske (oko pola cm)
tikvice posoliti, uvaljati u brasno pa u razmucena jaja i prziti u vrelom ulju
przene tikve vaditi na papirni ubrus da upije suvisnu masnocu sir izgneciti i izmesati ga sa jajima
zatim redjati u vatrostalnu posudu naizmenicno tikvice i sir, zavrsiti sa tikvicama
razmutiti jaja dodati mleko i posoliti (zavisi koliko je sir slan) preliti preko tikvica.
Staviti u zagrejanu rernu na 200°C i ispeci/zapeci oko pola sata.
Izvor:coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar