Posted by Unknown on srpnja 28, 2017 | No comments
Sastojci
Potrebno je:
200 g masti
150 g šećera u prahu
2 kašike jabukova sirćeta
9 kašika hladne vode
550 g brašna
1 kašičica sode bikarbone
džem od šljiva
šećer u prahu
1 kesica vanilin šećera
Priprema
1
U posudu staviti mast i šećer u prahu. Umutiti da bude penasto pa dodati sirće, hladnu vodu, sodu bikarbonu i brašno. Zamesiti testo i ostaviti na hladnom da stoji 1 sat. Kad testo odstoji podeliti ga na
2 dela. Svaki deo oblikovati u valjak, jer kad budemo valjali ploču od testa da nam bude četvrtastog oblika ne okruglog. Oba dela testa razvaljati u ploču veličine 21 x 30 cm. Oba razvaljana testo uzduž podeliti na 3 dela. Da bi ivice testa bile ravne prilikom valjanja koristiti lenjir. Na svaki deo staviti uzduž džem i presaviti. Iseći presavijeno testo na 5 delova. Štrudlice stavljati u pleh prethodno obložen papirom. Peći na 170 stepeni 20 minuta. Pečene štrudlice uvaljati u šećer u prahu pomešan sa vanilin šećerom.
http://www.recepti.com/
0 komentari:
Objavi komentar