Posted by Unknown on srpnja 29, 2017 | No comments
Sastojci
4 pileca batka
1 glavica luka (moze i 10-15 komada malog luka)
2 krompira
2 zelene paprike (ja koristim ljute)
pola kasike paradajz pirea
pola kasike paprike pirea (nije obavezno)
3 kasike maslinovog ulja
1 kasicica soli
biber, timijan, crvena paprika
Priprema
1.
U dubokoj posudi sastaviti ulje, paradajz pire, paprika pire, so, biber, crvenu papriku i timijan. Dodati batake i dobro ih natrljati smjesom. Pustiti ih da odstoje jedno pola sata.
2.
Pecnicu upaliti na 250C. Vatrostalnu posudu nauljiti, a zatim poredati luk isjecen na deblje kriske. (Ili rasporediti sitni luk). Paprike rasjeci na pola, ocistiti od sjemenki i isjeci na dva ili tri dijela. Rasporediti ih po luku. Na paprike poredati krompir isjecen na deblje kriske a zatim i pilece batake. Prekriti aluminijskom folijom i peci pola sata. Nakin pola sata otkrijte i pecite jos 20-tak minuta da sve fino porumeni.
https://www.coolinarika.com/
0 komentari:
Objavi komentar