Pages - Menu

Pages - Menu

nedjelja, 23. srpnja 2017.

Čokoladna rolada od koje nema bolje



Sastojci:
TIJESTO:
12 bjelanjaka
12 žlica šećera

3 žlice kakaa
6 žutanjaka
3 žlice brašna

NADJEV:
6 žutanjaka
10 žlica šećera
150 g čokolade za kuhanje
šalica mlijeka
2 žličice gustina

1 slatko vrhnje

Priprema:
Istucite bjelanjke sa šećerom, dodajte žumanjke i na kraju brašno i kakao. Tijesto razvuvite na oblik pravokutnika te pecite na umjerenoj temperaturi dok se ne počne odvajati od pleha pa ga potom omotajte u krpu posutu kristal šećerom i ostavite da se hladi. Žumanjke istucite sa šećerom i kuhajte na pari, dodajte šalicu mlijeka i čokoladu.


Na kraju dodajte gustin razmućen u malo mlijeka i kuhajte još desetak minuta. U ohlađenu smjesu dodajte tučeno slatko vrhnje. Odmotajte ohlađeno tijesto te ga nadjenite i zarolajte. Gotovu roladu možete ukrasiti tučenim slatkim vrhnjem, rastopljenom čokoladom ili čokoladnim mrvicama.

Nema komentara:

Objavi komentar