Posted by Unknown on rujna 09, 2017 | No comments
Sastojci
Biskvit:
6 bjelanjaka
6 kašika šećera
6 kašika brašna
300 ml mlijeka
Krema:
6 žutanjaka
6 kašika šećera
250 gr margarina za kreme
Krema od vanilije:
300 ml mlijeka
1 puding od vanilije
3 kašike šećera
Krema od čokolade:
300 ml mlijeka
1 puding od čokolade
3 reda čokolade
1 kašika šećera
Za ukrašavanje:
500 ml slatkog vrhnja
ili
2 vrećice šlaga
250 ml mlijeka
Priprema
Biskvit:
Pećnicu zagrijati na 175°C.
Bjelanjke i šećer mutiti dok snijeg ne postane gust i sjajan. Umiješati brašno i sve dobro promiješati.
Smjesu za biskvit izliti u kalup za torte promjera 24 cm ili u lim za pečenje cca. 24×24 cm.
Biskvit peći u prethodno zagrijanoj pećnici na 175°C 10-15 minuta.
Još topli biskvit preliti s 300 ml vrućeg mlijeka i staviti hladiti.
Krema:
Na pari dobro izraditi žutanjke i šećer tako da smjesa postane pjenasta i gusta.
U ohlađenu kremu umutiti 250 gr margarina za kreme.
Kremu podijeliti na dva jednaka dijela.
Krema od vanilije:
S 50 ml mlijeka pomiješati puding od vanilije i šećer i dobro ga promiješati da ne ostanu grudice.
250 ml mlijeka zakuhati pa u njega umiješati razmućeni puding i kuhati dok se ne zgusne.
U ohlađeni puding umiješati polovicu kreme od žutanjaka i sve dobro promiješati.
Krema od čokolade
S 50 ml mlijeka pomiješati puding od čokolade i šećer i dobro ga promiješati da ne ostanu grudice.
250 ml mlijeka zakuhati pa u njega umiješati razmućeni puding i kuhati dok se ne zgusne.
U još topli puding umiješati čokoladu i miješati dok se čokolada potpuno ne otopi.
U ohlađeni puding umiješati polovicu kreme od žutanjaka i sve dobro promiješati.
Na ohlađeni biskvit najprije nanijeti kremu od vanilije, zatim kremu od čokolade i na vrh staviti tučeno slatko vrhnje ili šlag pjenu, piše “Coolinarka“…
Tortu je potrebno dobro ohladiti, najbolje preko noći, a nakon toga samo uživati!
0 komentari:
Objavi komentar