Posted by Unknown on srpnja 24, 2017 | No comments
Sastojci:
– 300-400 g petit beurre keksa
– 700 g svježih šljiva (može od 500 g-1 kg)
– 2 pudinga od čokolade
– 2,5 dcl vode+ 12 žlica
– 150 g šećera (ili meda)
– malo cimeta
– 1 čep ruma
– 200 ml slatkog vrhnja za šlag
– kakao-za posipanje
– po želji-žlica džema od šljiva
Priprema:
Šljive raspolovite, uklonite koštice i usitnite u pire. Stavite ih kuhati zajedno s 2, 5 dcl vode, cimetom i šećerom (umjesto šećera možete upotrijebiti med). Kad zakuha dodajte rum i oba pudinga koja ste prethodno razmutili sa 12 žlica hladne vode. Smjesu kuhajte kratko, miješajući, tek toliko dok se ne zgusne. Ako želite, možete dodati žlicu džema od šljiva. U četvrtastu tepsiju (meni je za pleh vel. 30 X 20 cm trebalo oko 400 g keksa-uglavnom, sve od 300 g nadalje bi trebalo biti dovoljno) poslažite red keksa pa red smjese, opet red keksa, red smjese i završite keksima.bKad se kolač malo ohladio, premažite šlagom i posipajte kakaom u prahu. Ostavite ga 2-3 h u hladnjaku pa režite na kocke. Uživajte u ovoj predivnoj kombinaciji!
https://www.coolinarika.com/
0 komentari:
Objavi komentar